Beach 2010????

Idag sov jag länge!! Eller jag låg och drog mig väldigt länge innan jag gick upp,strax efter kl tio. Då känns det som om hela förmiddagen är borta!
Men jag skyller på att jag inte är frisk,och det är jag ju inte heller=( Kom att tänka på hur det ska gå för mig att gå ner de där tio kilona som jag vill bli av med innan bröllopet, i den här takten med all magsjuka och förkyldningar så kan jag inte motionera ett dugg ju! När jag väl börjar komma igång så blir jag sjuk!

Det är så irreterande,jag skulle ju vilja gå och simma men jag vet inte hur det går med handen och efter som den snart ska opereras igen så lär det vara sommar innan jag hinner blinka så det känns ju meningslöst att börja med något som varar i en månad, jag är nog lite bitter idag. 

Men som tur är det fredag idag och jag kan umgås med ♥ hela helgen, har knappt sett honom denna veckan. Så det ska bli skönt att mysa lite=)

Nu ska jag se på de sista avsnitten av The Vampire Diaries och sedan ta itu med disken och göra det fint innan älsklingen kommer hem=)


Ha en underbar helg!!

Om det är någon som har en eller en liknande våg hemma som bara ligger och skräpar så är jag väldigt intresserad och köpa den;)






Tokförkyld och några promblem lättare!

Ja då sitter jag här och är riktigt förkyld,det började igår morse när jag vaknade=(
Så idag är det jag och pappersnäsdukar och några avsnitt av Vampire Diaries, så himla bra serie! Skulle ha käkat lunch med S idag så de var otur att jag blev så här förkyld,för jag hade sett fram emot det! Det var så länge sedan vi sågs så nu,det finns så mycket upptaderingar....
Jag har haft lite problem med a-kassan,men nu ringde dom och jag kommer få min utbetalning den här månaden,det gjorde dagen mycket bättre! Så det är tur att det finns snälla människor.

Nu ska jag nog krypa ner i soffan och kurera mig. 

Ha det gott!!

Baka kakor=)

Igår skrev min syster på FB att hon bakade och då fick jag lite insperation idag och håller nu på att baka gammeldags Drömmar med äkta vanilj. Det blir såå mycket godare då.

Hittade en jätte bra burk nere på Ica hos oss där det var en liten burk ca 10 gram vaniljpulver. Den innehåller ca 5-7 vaniljstänger. Så det är jättebehändigt när det redan är urskrapat.....den var inte dyr heller ca 40- 50 kr och måste tillägga att den är ekologisk oxå=) 

Idag är det fint väder så man blir sugen på att ta en promenad,så det står på schemat idag. Sedan vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på,är sugen på att pyssla med någor,att få greja och göra av med lite energi liksom. Får se vad som kan hända,just nu väntar jag även på att en auktion på tradera ska avslutas så jag vinner den=) har hittat fina acryldiamanter som jag ska ha till bröllopet;) ska lägga in en bild så får ni se hur dom ser ut.

Nä nu ska jag ta ut kakorna ur ungen.

Ha en underbar tisdag!



Dagens lista

Idag så var jag uppe ganska tidigt och började med att ta tag i tvätten,skönt och få den avklarad. Sedan ska jag till tandläkaren nu efter lunch och det är alltid lika tråkigt,men måste göras det med.

Trodde verkligen inte att det skulle fortsätta att snöa men det gör det idag=( men söndagen var verkligen jätte fin och jag och ♥ var ute och gick och pulsade även i snön=) ska lägga in lite bilder så får ni se vad mycket snö det var, på lördagen så snöade det så kraftigt att det till och med blev en del snö mellan våra fönster,vad sjukt är inte det!

Nä nu blir det att göra iordning håret och hänga upp den sista tvätten och sedan ta bussen in till stan.



See you!

  



Solen lyser

När jag vaknade imorse såg man att solen var på väg att lysa igenom molnen och nu skiner den så fint på all snö som kommit. Helt sjukt att det kan komma så mycket snö!

Igår blev det en tripp till Martin och Lisa,det var jätte trevligt!! Det var verkligen jätte länge sen jag träffade båda!

Och deras dotter är så bedårande,man blir så sugen på att skaffa en liten knodd själv=)

Idag vet jag inte vad det blir men, ut i det härliga vädret med ♥ ska jag iaf! Man kanske skulle åka och grilla lite korv???

Det tåls att tänka på....

Ha en underbar dag!


Snöoväder fortsätter....

Jaha,precis som jag trodde när jag vaknade imorse,jag kunde ha legat kvar. Tåget var inställt och ingen annan förbindelse skulle gå heller.

Så nu är jag tillbaka hemma och vet inte vad jag ska hitta på,är ju för pigg att sova och för rastlös....inte direkt så att man går ut och tar sig en promenad i detta snöoväder heller.

Vi får se vad dagen har att erbjuda,man kan ju inte få allt här i livet och att jag fått vikariatet överväger allt så jag tror inte att något kan hindra mig från att gå på moln just nu=)

Nu får det bli att lägga sig i soffan och bara ta det lugnt och mysa med ♥!


Hejsvejs så länge!
                                                              

Nytt utseende

Idag så har jag inte haft så mycket för mig och började och greja lite med bloggen. Så det kommer sakta men säkert se annorlunda ut,ni får gärna skriva en kommentar om vad ni tycker=)

Idag har jag blivit erbjuden ett vikariat på 15 månader!!!! ska börja i juni=D


Nu blir det att lägga sig i soffan och slöa lite innan det är läggdags...ska ju till gbg imorn och det blir tidig uppgång, runt halv sex närmare bestämt!


Ha en mysig fredagskväll!! 

Operation och tonårsnostalgi!

Igår var jag ju till Örebro och träffade min kirurg och sjukgymnast, de visade sig att det var nog plattorna som satt i vägen och det blir operation om ca en månad,så det är blandade känslor. Självklart blir jag glad att det får chansen och rätta till sig då jag verkligen inte kan vrida på handleden,men och andra sidan så ska man få börja om lite grann med träningen. Så det är väl det som är nackdelen.

Men men  det var helt klart värt besöket.

Jag hade min syster med mig och efter sjukhusvistelsen så bar det av mot Mariebergs köpcentrum, men innan vi hittade dit så fick vi oss en sightseen av örebros lantligare del......
Men tillslut så hittade vi rätt och konstaterade att E18 var det bästa alternativet.
Det blev ingen shopping efter som kassan är tunn,men hittade mycket fint som jag skulle vilja ha! Men det blev en lunch och en mysig fika med systeryster,riktigt roligt och åka iväg och umgås.

Efter att jag släppt av syrran så åkte jag hem och käkade och drog sedan iväg hem till Karin där även ALMarie och Hagegård befann sig. Det blev lite tjejprat och en riktig tonårs klassiker DIRTY DANCING!

Al som hör och häpna INTE hade sett denna film var ju tvungen att se den enligt alla oss så vi drog på filmen och det blev chips och popcorn till.

Men Al var inte lika förtjust som oss andra.....tror hon och Wille låg på samma uttråkningsnivå,höhö! 

Så såg min torsdag ut.

Idag så ska jag förbereda inför imorn då jag och ♥ ska åka till Gbg och gå på bröllopsmässan=D!!!! Har verligen sett fram emot detta,men är nu lite orolig att tågen ska ställas in pga all j***a snö!

Men jag håller tummarna!

Nu blir det att slöa lite i soffan eller försöka mig på lite träning kanske??


Snöfall och promendångest!

Jaha då började jag dagen med att avboka vetrinärtiden,ringa till CSK och till HR.

Det är ju så att Moa går ju på antibiotika just nu så då tyckte jag det var bättre att åka till vetrinären när den kuren är avslutad för en koll på hur hon mår,då knölen inte växer utan den håller sig som en liten kula.

Jag ska till Örebro imorgon för att träffa kirurgen som opererade min handled när jag bröt den för en konsulation om det blir att operera ut plattorna. Jag kan nämligen inte vrida på handleden,men allt annat fungerar bättre och bättre så då skulle det kunna vara så att plattorna sitter i vägen och måste då kanske tas ut.
Min kära syster ska följa med så att det blir en liten roadtripp och naturligtvis blir det att besöka mariebergs shoppingcenter=)

Ska även göra en bentäthetsmätning och se så att jag inte har benskörhet,så det känns faktiskt bra. Skönt och få veta hur allt ligger till.

Fick ett brev från min läkare på CSK om att jag skulle få en telefontid med honom,men problemet var ju att det var imorn mellan 10.30-11.00 och då är jag ju i örebro och träffar läkarna/sjukgymnasten där,så då var det ju bara till att ringa och ändra den tiden.

Men jag behöver verkligen prata med läkaren,för magen börjar krångla lite nu när jag varit utan medicin ett tag....men det kan jag uppdatera lite mer om en annan gång.

Just nu har jag gett Moa lite antibiotika,det är inte populärt men just den här sväljer hon iaf...så det verkar faktiskt som hon svarar på den här. Känns jätte skönt då hon ändå börjar närma sig två år=)


Idag så gör jag nog flera saker samtidigt, just nu har jag satt igång och kokar lingonsylt,riktigt husmorskaktigt;)

Och kom på iden om att jag ska köpa sånna här gammeldags flaskor på ikea och göra lingondricka! Det är ju riktigt gott,och dessutom smakar det bäst när man gjort det själv.

Måste även baka bröd någon dag nu,men fantasin tryter lite grann,någon som har förslag??

Min kära mamma ringde förut och vi ska gå på stan sen när hon slutat jobba så det ser jag fram emot den här dagen.

Här kommer recept på hemmagjord lingon sylt för den som är intresserad:

1 kg lingon (frysta tinar man bara under natten)
1,5 dl vatten
6 dl socker

Gör så här:

Häll i lingonen i en stor gryta,tillsätt vatten. Koka i 15 minuter och skumma av allt skum som blir. Var noga med det, annars blir det mögel i sylten.
Tillsätt sockret och rör om försiktigt tills det smält.
Häll upp i burkar och låt det svalna.

Vill man som jag  ha en mindre sötare sylt så minskar man bara på sockret.





                                



Fettisdagen!!

Idag får man äta semla,jippie!! Men jag har faktiskt fuskat och ätit en innan,men annars har jag hållt mig till idag.
Tycker att traditionen har försvunnit och semla är nu mera något som nästan kan ätas hela året. Men inte här inte, idag blir det en semla och kanske en eller två till under veckorna som kommer,men sen får det vara bra.

Jag måste ju tänka på vikten med,tänkte att jag skulle gå ner 10 kilo till bröllopet, och det är ju ganska rimlig tid med. Då behöver man inte tokbanta utan ta det på ett hållbart sätt.
Som det naturligtsvis alltid ska göra.

Så idag blir det en promenad in till stan och köpa en semla och en chokladboll till min älskling som inte äter semla och så tar jag bussen hem. Då har jag ju rört lite grann p mig iaf=)

Helgen som var har spenderats i Sälen, torsdag till söndag närmare bestämt. Det blev ingen skidåkning för min del då min hand inte är läkt än, men däremot så åkte vi snöskoter på lördagen och jäklar vad kul det var!!!

Det var synd att jag inte kunde köra så mycket då handen inte klarade det men nästa gång som vi åker till fjällen så vet jag att jag ska ha förarbevis på detta och hyra mig en skoter och dra iväg!

Det borde alla prova som åker till fjällen, en annan grej som skullle vara kul att prova är hundspann, är det någon som gjort det? Berätta gärna i såfall hur det är=)

Nä nu ska jag ta mig in i duschen och göra mig klar för en promenad ner till stan.

See you!!


                                   

Sorg i mitt hjärta

Idag så ska jag ta farväl av min kära lilla Ella som ska få somna in och göra en resa till himmlen, så det är med sorg i mitt hjärta när jag skriver detta.  Men då får hon sällskap av Cindy,Alice, Kajsa och Mimmi som redan befinner sig där.
Så jag kommer bara ha Moa kvar ,men upptäckte en knöl på henne i förrigår så vi får se hur detta slutar....men vi hoppas på att hon håller sig frisk. Så just nu ligger vi lite lågt med att hitta en kompis till henne.

Så nu blir det att bara gosa med mitt lilla ♥ och vara med henne till slutet.


Idag blir det inte så mycket som händer,ska bara ta det lugnt och kanske på sin höjd en promenad. Sitter och dricker lite te och filosoferar lite,ska väl ta mig in i duschen och göra mig i ordning iaf.

På återseende!


   
Ella ♥                                                                                                 
 
Ella som liten


Alice


Cindy


Kajsa och Mimmi